Článek

Prožitkový program ve spolupráci s odborníkem

Profilová fotka

Mgr. Bohumila Mikulková

Vytvořeno:

Spoluautoři:

  • Mgr. Bohumila Mikulková

Základní škola Cihelní má za sebou první polovinu odborných programů, které proběhly ve 2. polovině loňského školního roku s magistrou Evou Vroblovou. Působení odborníka ve škole a tandemová výuka mezi učitelem a odborníkem výrazně přispívá ke zkvalitnění výuky, která má pozitivní vliv na výsledky žáků.

Vybraní odborníci jsou zaměřeni na environmentální vzdělávání. Vzdělávací centrum Větvička (Mgr. Evy Vroblové) žákům nabídlo rozmanitou škálu prožitkových programů.

Vzdělávací program „Palmoví sirotci“ nabídl žákům pohled na ztrácející se pralesy; přesah od chipsů a sladkostí až k ohroženým orangutanům a další ekologické dopady související s palmovým olejem. U programu „Kde vyrostl chleba“ se žáci naučili, jak je dlouhá cesta od obilného zrna až ke krajíci chleba či jak je vzácná půda. Co má strom společného se školními sešity žáci zjistili u vzdělávacího programu „Vlastní papír vlastnoručně“ a „Ukecané popelnice“ přivedly žáky k zamyšlení, jak snížit odpad i jak správně třídit plast/papír/sklo/bio/kov, aby se odpad proměnil v recyklované výrobky.

V letošním školním roce 2021/2022 se žáci mohou těšit na spolupráci s Libuší Hornovou, která se specializuje na canisterapii, výcvik psů a domácí mazlíčky.

Galerie